Однорічна пряна рослина сімейства Селерових заввишки 50-60 см. Цвіте аніс у червні-липні дрібними квітками, зібраними в складні парасольки. Плід Аніса - яйцеподібна або серцеподібна коричнево-сіра двонасінка з ароматним запахом, дозріває у серпні. Насіння має інтенсивний освіжаючий аромат і приємний солодкуватий смак. Плоди широко використовують для ароматизації м'ясних та рибних страв, алкогольних напоїв, хлібопекарських та кондитерських виробів, додають при соленні та консервуванні. Настої та сиропи з анісу використовують з лікувальною метою. Свіже листя містить велику кількість вітаміну «С» та каротину. Їх додають у салати, супи та м'ясні страви.Насіння Аніса відрізняється досить високою калорійністю за рахунок підвищеного вмісту білків та жирів. У 100 г продукту міститься 337 ккал. З них виходить жирне Анісове ефірне масло, яке використовують у миловарінні, в парфумерії, а його щільна частина служить замінником масла какао. Сушать плоди Аніса на відкритому повітрі або в сушарці, зберігають у закритій тарі протягом 3 років.