Гібрид, який в Україні з'явився зовсім недавно, має період зростання лише 75–80 днів. Форма плодів округла з поздовжніми смугами. Плоди, готові до збирання, мають кремове забарвлення. Вага плоду близько 1,3-1,6 кг, що дозволяє з'їсти її відразу за один «присідання». Також із плодів часто роблять фруктові салати та інші страви. Перше, що впадає у вічі — помаранчевий колір м'якоті. Диня смачна, соковита, брикс - 7-13%. Сама рослина формується потужна, стресостійка, гібрид практично не хворіє. Зібрані плоди можна перевозити і не боятися за їх товарний вигляд, тому що плоди зберігають свіжість до 2 тижнів після збирання. Диня Портенто f1 добре росте у відкритих ґрунтах, під укриттями та в теплицях.