Насолоджуйтесь смаком цього великого шалоту, що легко очищається, дуже популярного у кухарів. Тонка виняткова насолода shallots здавна користується популярністю у французькій кухні, і на це є вагомі причини. Ніколи не гірка, цибуля-шалот додає відмінний аромат і м'який, солодкий смак у делікатні страви для гурманів. Чудовий старовинний французький шалот Cuisse de Poulet du Poitou (Куриня ніжка Пуату) типу «банан» дає товсті довгі торпедоподібні цибулини, які зручно та приємно готувати на кухні. В Італії він відомий як Scalogno Banana (Банановий шалот).Є чимось середнім між звичайним шалотом і цибулею. Він має найкращі якості з кожного боку – великий розмір цибулі та м'яку насолоду шалоту. Відрізняється від цибулі скоростиглістю і формою цибулини, розділеної часточками. Його називають вигином банана, діаметром від 2 до 5 см і довжиною від 10 до 18 см. Забарвлення сухих зовнішніх лусок рожеве з бронзовим відтінком. М'якуш рожевий, соковитий, ніжний і ароматний. Висота листя шалота досягає 25 см, вони трубчасті, тонкі, ніжні та соковиті, темно-зеленого кольору. З однієї цибулини можна отримати значний пучок зелені.«сімейний» або «сорокозубка» і він є багатозачатковою цибулею. Це багаторічна цибуля, і одна материнська цибулина здатна дати до 10 дочірніх цибулин. Голова шалота схожа на часникову – кілька малих цибулинок вростають у загальне донце, утворюючи одну цільно-роздільну цибулину. Вони мають подовжено-загострену форму, з характерною