Мікрозеленню називають зовсім молоді пагони рослин, зрізані на етапі утворення перших листочків. Цим вона, наприклад, відрізняється від проростків, які зазвичай збирають ще раніше практично відразу після проростання насіння. Це унікальний продукт з величезним вмістом легкозасвоюваних, так необхідних нашому організму вітамінів, мікро та макроелементів. Насіння гречки використовують для посадки в домашніх умовах цілий рік. Її рекомендують регулярно вживати при ішемічній хворобі серця та гепертонії, цукровому діабеті, анемії та хронічних стресах. У проростках гречки дуже багато магнію та фосфору.
Максимальна користь для організму при вживанні у сирому вигляді, але можна і піддавати тепловій обробці при приготуванні різних кулінарних страв.