Багаторічна пряно ароматична та лікарська рослина. Кущ заввишки 45-75 см. Листя яйцеподібної форми, зубчасті по краю, темно-зеленого кольору з сильним яблучним ароматом та смаком. Збір листя проводять у період цвітіння, коли в них накопичується найбільша кількість ефірних олій та корисних речовин. У їжу вживають свіже та сушене листя, молоді пагони та квіти. М'яту застосовують для надання аромату різним кулінарним виробам, додають до м'ясних та рибних страв. З неї виходять прекрасні освіжаючі, тонізуючі напої і приємний чай, що зігріває і заспокоює. Також м'яту застосовують при консервуванні різних овочів та приготування компотів. Зберігають висушену м'яту в щільно закритій тарі до врожаю. Цінна та корисна рослина.
Вирощувати краще розсадним способом починаючи з березня-квітня місяця.