Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Інтернет магазин з 9 до 19:00

Вихідний Неділя.

На сайті проводяться ремонтні роботи (Насіння можно замовляти) Скоро все запрацює!

0
Мій кошик
Каталог
Самовивіз із магазину — безкоштовно

Новою поштою по Україні від 70 грн.

У Суботу-Неділю доставка Новою поштою до ПОШТОМАТ до 30кг 50грн.

Більше інформації про доставку

Оплата кур'єру або післяплата.

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Пажитник (фенугрек) /0,5 г/Професійне насіння.

Немає в наявності
Артикул: 4775
3.00 грн
5.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Опис

Пажитник (метхім, пажитник грецький, хельба, хільба, чаман, шамбала) - однорічна трав'яниста рослина сімейства бобових. Стебло мало розгалужене, висотою 50-60 см. Квітки дрібні, жовті. Насіння ромбічної форми, дрібне, довжиною 4 мм, коричнево-жовтого кольору. Плоди утворюються в стручках трикутної форми. Пажитник надає перевагу вапняному ґрунту. Рослина світлолюбна. Висівають його в березні - квітні широкорядним способом. У кулінарії і медицині використовується насіння пажитнику. Смак його - гіркувато-солодкий, горіховий, значно посилюється після легкого обсмажування, тоді насіння набуває аромат паленого цукру. Обсмажене насіння додають в овочеві салати і рагу замість подрібненого фундука. Молодими пагонами шамбали заправляють м'ясні та овочеві страви, також їх застосовують при сироварінні. Ця приправа вважається основною для приготування бастурми. Фенугрек також додають в тісто для надання аромату хлібу. Мелене насіння входить в приправи карі, чатні, хмелі-сунелі, в аджику. Багато застосувань в якості спеції і у молодої зелені пажитника. Її додають в салати, супи, соуси, другі страви, їдять саму по собі, як шпинат.

Вгору