Сербський великий довгий перець чилі, відомий як Sipka (Шипка), тип Cayenne. Рослина дуже пишна і висока, плоди завдовжки 20-25 см і 2-3 см завширшки середньою вагою 40 - 50 грамів. Досить гарячі перці дозрівають від світло-зеленого до жовтого, а потім червоного кольору. Він дає найкращий урожай у теплицях, де його збирають протягом усього року і він росте на шпалері. Ці високі і дуже плідні рослини також добре ростуть у відкритому ґрунті. Це гарячий перець, на нижньому рівні він такий самий гострий, як м'який Поблано, але на верхньому рівні майже вдвічі гостріший, ніж найгостріший перець Халапеньо. Його збирають до повного дозрівання, поки він ще жовтий, якщо дати цьому перцю повністю дозріти,рівень тепла значно підвищиться. Шкірка у цих перців воскова і навіть хрумка, але цілком їстівна. У них товста м'якоть. Солодкий, гострий смак цих перців дуже популярний у соусах та інших гострих стравах, супах та салатах. Вони чудові маринованими.