Термін придатності до 11.2025р
Дуже популярна і цінна для кулінарії пряно-смакова рослина родом із Середземномор'я. Рослина являє собою вічнозелений чагарник висотою 50-60 см. Листя має сильний пряний аромат, що нагадує складну суміш камфори, евкаліпта, сосни і лимона завдяки високому вмісту ефірних олій. Вирощувати краще в культурі горщика, оскільки в Українському кліматі він не зимує. На зиму горщики забирати у світле прохолодне приміщення. Використовують як приправу у свіжому та сушеному вигляді до овочевих та м'ясних страв. Розмарин цінується не лише за аромат та смак, а й за свої цілющі та корисні властивості для організму людини.Він покращує травлення, підвищує кров'яний тиск, допомагає зняти напругу та стрес, покращує пам'ять та зір. Розмарин має дезинфікуючі властивості, він здатний очистити повітря в приміщеннях від великої кількості мікробів.
Вирощування з насіння: для кращої схожості насіння необхідно замочити в стимуляторі росту (епін, янтарна кислота або інші, за інструкцією), потім насіння промити і загорнути у вологу марлю і залишити на 2-4 дні в теплому місці, не допускаючи пересихання. Після насіння розкладається на поверхні (не присипати) приготовленого зволоженого субстрату, накривається целофаном або склом і забирається в тепле місце для пророщування. Після появи перших сходів тара із розсадою ставиться на підвіконня. Подальший догляд та посадка як за будь-якою рослиною. У відкритий ґрунт висаджувати коли мине загроза заморозків.