Термін придатності цього товару до 11,2024г. Кількість товару обмежена!
Вічнозелений, густооблистяний чагарник із сімейства Ясноткові. Листя лінійне, вузьке, супротивне, сидяче, шкірясте. Квітки дрібні, від темно-фіолетових до білих, зібрані в густі суцвіття. Розмарин віддає перевагу сухим вапняним водопроникним грунтам з гарною аерацією. Посухостійкий, вимогливий до світла і чутливий до морозів. В помірній зоні його рекомендується вирощувати в горщиках або діжках і на зиму поміщати в світлі приміщення, що не опалюються. За такого вирощування висота рослини сягає 1 м, максимально — 1,5 м. Насіння висівають у відкритий ґрунт у травні - червні. Урожай збирають у липні – серпні. Настій рослини застосовують при головних болях, застуді, шлунково-кишкових захворюваннях, як сечогінний засіб. Розмарин має солодкуватий, злегка камфорний аромат, що нагадує запах сосни, і пряним гіркувато-гострим смаком. У невеликій кількості розмарин додають у фруктові салати, він добре поєднується зі стравами з квасолі, гороху, баклажанів, білокачанної, червонокачанної та цвітної капусти. Але в основному його кладуть у гарячі страви з м'яса та свійської птиці. Розмарин додають у чай.