Гарбуз Вест відноситься до середньостиглих сортів і має високу врожайність. Плоди вагою в середньому 15 кг (можуть бути більшими і меншими), округлі і щільні. У гарбузі високий вміст сухих речовин. Всередині м'якуш помаранчевого кольору, соковитий. Плоди містять усередині насіннєву камеру, не розтріскуються під час перевезення. Вест стійкий до багатьох грибкових хвороб, легко переносить перепади температур та інші несприятливі погодні умови. Вирощується Вест для використання в кулінарії та для переробки. Висівають насіння гарбуза у відкритий ґрунт, коли ґрунт прогріється до 10 ⁰С, оскільки при низьких температурах насіння може загнити. Відстань між лунками для посіву має бути близько 60 см. При сівбі у лунки можна внести органіку. Полив рослин проводять теплою водою під час цвітіння та формування зав'язей. Коли плоди дозрівають, полив обмежують. Використовувати холодну воду для поливу небажано. Вносити добрива рекомендується, коли на рослині сформується 3–5 листків, а потім на початку утворення батогів. Загалом, рослина невибаглива, якщо забезпечити правильний догляд, можна зібрати великі плоди товарного виду для приготування смачних страв із гарбуза.