Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:
Садовий центр: вівторок-неділя
        з 8:30 до 14:00

Інтернет магазин з 8:30 до 16:00 
Вихідний ПОНЕДІЛОК
0
Мій кошик
Каталог
Самовивіз із магазину — безкоштовно

Новою поштою по Україні від 70 грн.

У Суботу-Неділю доставка Новою поштою до ПОШТОМАТ до 30кг 50грн.

Більше інформації про доставку

Оплата кур'єру або післяплата.

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Глива Рожева на деревній паличці /12шт/ Гавриш

Немає в наявності
Артикул: 5632
65.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Опис

Один з найекзотичніших і швидкозростаючих видів гливи. Цінний продукт для дієтичного харчування: містить усі необхідні організму людини речовини (білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни), має низьку калорійність, навіть у невеликій кількості викликає почуття ситості. Регулярне вживання гливи сприяє зниженню рівня холестерину та ризику ракових захворювань. Капелюшок діаметром 3-10 см, рожевий. Ніжка 1-4 см заввишки, щільна, до основи звужується. М'якуш ніжний, м'ясистий, з приємним грибним ароматом і смаком. Використовують для приготування супів, пирогів, смаження та гасіння, а також заготовляють на зиму (сушать, солять, маринують).

Поради щодо розведення: Вирощують як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях при температурі від 10 до 30°С. Сприятливий час для висадки грибів на деревну основу в природних умовах – з квітня до серпня (включно), у приміщенні – протягом усього року. Як деревну основу використовують свіжу (1 місяць після зрубки), вологу (вологість мінімум 50-60%) колоду листяних порід (бук, граб, вільха, осика, клен, береза, тополя, верба, каштан, дуб) без ознак гнили, з корою та без гілок. Якщо суха деревина її замочують у воді на 2-3 дні, надлишку води дають стекти. Просочену деревину поміщають у тепле приміщення, що провітрюється на кілька днів.

Вирощування та догляд:

І етап

1. У підготовленій колоді просвердлюють отвори діаметром 0,8 см і довжиною 4 см у шаховому порядку на відстані близько 10 см один від одного.

2. Вставляють грибні палички в отвори до упору (операцію роблять у стерильних рукавичках або продезінфекованими спиртом руками).

3. Повертають колоду поліетиленовою плівкою, зробивши невеликі отвори для доступу повітря. 4. Поміщають колоду у темне вологе приміщення і залишають обростати міцелієм. При температурі 20-25оС колода обростає 2-3 місяці, за нормальної температури 14оС – 5 місяців. При температурі вище за 34оС міцелій може загинути. Колоди зарості, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцелій.

ІІ етап

1. У затіненому та захищеному від вітру місці в саду викопують лунку глибиною 10-15 см, дно лунки зволожують. Можна вирощувати на балконі, посадивши деревину після обросту міцелієм у діжку із землею.

2. Обросле грибницею колоду закопують вертикально одним кінцем на глибину до 1/3-1/2 довжини. Обсипають ґрунт навколо колоди деревною золою (для боротьби з равликами). Оптимальна температура освіти плодових тіл – від 10 до 15°С.

3. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня із розрахунку 5 л на 1 м2. Пізньої осені колоду присипають листям і залишають зимувати.

4. З наступної весни закладку регулярно зволожують, спочатку 1 раз на тиждень, а під час фази дозрівання щодня. Якщо полив припинити, глива буде рости лише у вологу погоду. Плодоношення: Перший урожай при вирощуванні на м'якій деревині (береза, тополя, верба, липа) через 3 місяці, на твердій (бук, дуб, ясен, клен) – через 6 місяців. Плодоношення хвилями, до 5 років на м'якій деревині, до 8 років на твердій. Врожайність: від 20 до 50% від ваги колоди.

Вгору