Буряк столовий Лома - високоврожайний середньостиглий сорт, представлений селекціонерами компанії Rijk Zwaan, Нідерланди. Вегетаційний період від появи сходів до збирання врожаю триває близько 100-120 днів. Демонструє стабільно високі врожаї при вирощуванні по всій території України, навіть у найнесприятливіших умовах вирощування. Відрізняється пластичністю до агротехніки та хворобостійкістю. Потенціал урожайності – 6,5-8 кг/кв. Буряк Лома циліндричної форми, з рівною, гладкою поверхнею, невеликим хвостиком і точковим кріпленням бадилля до плоду. Виростає у довжину до 20 см, у діаметрі досягає 7-9 см. Вага – 150-250 г. Забарвлення коренеплодів – темно-червоне або бордове. На зрізі – яскравішого, насиченішого відтінку, без радіальних кілець, прожилок або волокон. Накопичує до 8-8,6% цукру та 10-12% сухих речовин. Урожай збирають за допомогою спеціальної техніки, транспортують на будь-які відстані, зберігають та переробляють. Сорт вирощується для підсобних господарств, домашньої кулінарії та переробної промисловості.